патоказ

патоказ
mark; landmark
————————
gesture; indication; sign; letter; character; mark; landmark
————————
landmark
* * *
landmark

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • поентер — (фр. pointer) зоол. ловечко куче од англиска раса. (фр. pointeur) 1. човек што ги утврдува поените 2. службеник што ги бележи основните податоци за извршената работа на работниците во едно одделение 3. во], нишанџија на топ 4. воопшто: показател …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”